1. Hå Element
  2. Aktuelt
  3. Ny leder i Hå Element

Ny leder i Hå Element

Maren Kvia (30) tar nå over stafettpinnen fra Randi Skadsem Egeland og blir ny daglig leder i Hå Element.

Maren Kvia er ny leder i Hå Element, hun tar over etter Randi Skadsem Egeland.

Hå Element AS er et selskap som består av Hå Element Sandeid AS, Hå Element AS og Hårr Betong AS. Disse tre selskapene fusjonerte til et selskap under navnet Hå Element AS i september 2020. Nå har de hentet inn Maren Kvia som ny daglig leder.

– Dette var en så spennende stilling at jeg ikke kunne takke nei. Jeg vil ikke sitte om 10 år og angre på at jeg ikke tok sjansen, sier Maren, som startet i jobben 1. desember.

Første dagen rakk hun innom både avdelingen Hå Element har på Varhaug og på Vigrestad, dagen etter var hun på ledersamling på avdelingen i Sandeid.

– Det er bare å kaste seg uti det og gjøre seg kjent. Det virker som det jobber veldig mange dyktige mennesker i bedriften, og jeg gleder meg til å ta fatt på lederoppgavene, sier hun og viser til at det er litt tidlig å si noe konkret om hva hun vil ta tak i først.

– Jeg må komme meg på plass først, så får vi ta det derfra, mener hun.

Den unge lederen tok fagbrevet sitt i betongarbeid i det som den gang var AS Betong, dermed kjenner hun både bedriften og Randi som i dag er daglig leder godt. Etter fagbrevet og noen år der hun jobbet på blandeverket på Jærbetong tok Maren teknisk fagskole før hun startet som byggeleder hos Kruse Smith, det er denne stillingen hun nå kommer fra.

– Bakgrunnen hennes fra entreprenørbransjen var viktig for oss, hun har god erfaring og kompetanse på både betongfag og drift. I tillegg er det en jordnær og fantastisk jente som er veldig dyktig. Hun er ung og fremadstormende, noe som vil styrke oss, mener Randi.

Maren jobbet blant annet med sykehusprosjektet i Stavanger da hun var ansatt i Kruse Smith, dermed har hun også erfaring fra store byggeprosjekter.

– Personligheten er viktig når en søker ny leder, det må være en bunnsolid og dyktig person som vi vet vil passe inn.

Maren fikk også en travel start på jobben som ny daglig leder. Et ferskt koronautbrudd på Jæren har gitt bedriften et par hektiske uker som har bestått av mange informasjonsmøter, mye testing og usikkerhet om hvor mange en klarer å ha på jobb til enhver tid.

– Det har vært noen uker jeg ikke kommer til å glemme, men nå håper jeg det roer seg, forteller Randi som ikke har tenkt å forlate bedriften selv om hun nå gir fra seg lederjobben.

– Nei, nå skal jeg kose meg. Jeg blir med videre på prosjektsiden i bedriften, vi satser på å få en fin overlappingstid fremover.

Hå Element har produksjonsanlegg i Sandeid, Vigrestad og på Varhaug. De er en komplett leverandør av betongprodukter til alle typer bygg som næring, bolig/leiligheter og driftsbygninger. Hå Element kan være med i prosessen fra planlegging til produksjon samt transport og montasje. Bedriften består av over 127 fagpersoner fordelt på de tre lokasjonene.